Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bez mąki i bez tłuszczu. wilgotne, miękkie, lekkie, bardzo czekoladowe. fasola nie jest wyczuwalna, polecam :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy, wypłukać. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać kolejno po łyżce cukier i cały czas miksować. Żółtka utrzeć blenderem z fasolą, kakao i sodą oczyszczoną na gładką masę.
Masę fasolową przełożyć do piany z białek i delikatnie wymieszać szpatułką.
Do tortownicy (21-22cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą przełożyć ciasto, wyrównać. Na wierzch ułożyć umyte i pozbawione pestek śliwki.
Piec ok. 50-60 min (do suchego patyczka). Polewa: Masło stopić, go gorącego dodac kostki czekolady, po 2 min. wymieszać na gładką polewę. Polać ciasto. Smacznego :-)