Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bez mąki i bez tłuszczu. wilgotne, miękkie, lekkie, bardzo czekoladowe. fasola nie jest wyczuwalna, polecam :-)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 833
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22886
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15305
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 833
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22886
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15305
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy, wypłukać. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać kolejno po łyżce cukier i cały czas miksować. Żółtka utrzeć blenderem z fasolą, kakao i sodą oczyszczoną na gładką masę.
Masę fasolową przełożyć do piany z białek i delikatnie wymieszać szpatułką.
Do tortownicy (21-22cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą przełożyć ciasto, wyrównać. Na wierzch ułożyć umyte i pozbawione pestek śliwki.
Piec ok. 50-60 min (do suchego patyczka). Polewa: Masło stopić, go gorącego dodac kostki czekolady, po 2 min. wymieszać na gładką polewę. Polać ciasto. Smacznego :-)