Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bez mąki i bez tłuszczu. wilgotne, miękkie, lekkie, bardzo czekoladowe. fasola nie jest wyczuwalna, polecam :-)
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 18
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6773
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 233
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 431
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 18
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6773
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 233
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 431
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy, wypłukać. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać kolejno po łyżce cukier i cały czas miksować. Żółtka utrzeć blenderem z fasolą, kakao i sodą oczyszczoną na gładką masę.
Masę fasolową przełożyć do piany z białek i delikatnie wymieszać szpatułką.
Do tortownicy (21-22cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą przełożyć ciasto, wyrównać. Na wierzch ułożyć umyte i pozbawione pestek śliwki.
Piec ok. 50-60 min (do suchego patyczka). Polewa: Masło stopić, go gorącego dodac kostki czekolady, po 2 min. wymieszać na gładką polewę. Polać ciasto. Smacznego :-)