Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 817
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2050
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 817
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2050
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem na 15 minut. Po czym odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Masło z cukrem zmiksować na puch. Do zmiksowanej masy dodawać po jednym całym jajku. Ekstrakt waniliowy. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do jednej miski. Przesiane suche składniki dodawać w trzech turach na przemian z mlekiem. W trakcie łączenia i dodawania składników, nie przestajemy miksowania. Ciasto łączymy z pokrojonymi daktylami. Surowe ciasto wylać do formy. Na spód dałam papier do pieczenia Ciasto piec 40 minut w 170* lub do suchego patyczka. Śmietankę podgrzać. Do dobrze ciepłej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Polewą możemy smarować lekko ciepłe lub zimne ciasto. Smacznego.