Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak smakuje niebo. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1267
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5789
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18395
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1267
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5789
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18395
Składniki
W rondelku rozpuścić masło. W trakcie grzania na wolnym ogniu dodać połamane na małe kawałki czekolady. Mieszać do połączenia składników. Przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać czekoladę z masłem. Ucierać już na zmniejszonych obrotach miksera. Dodać mąkę pszenną. Wszystko utrzeć. Przełożyć do formy, u mnie tortownica o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć maliny. Posypać czekoladowymi kulkami. Najlepiej w puste miejsca między malinami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 min. Po wyjęciu z piekarnika. Dobrze wystudzić. Najlepiej do następnego dnia. Ciasto powinno być wilgotne. Takie jest najlepsze. Ciacho podać ze świeżymi malinami. Udekorowane listkami mięty. Smacznego.