Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak smakuje niebo. Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2230
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1322
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 492
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3491
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1116
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2230
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1322
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 492
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3491
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1116
Składniki
W rondelku rozpuścić masło. W trakcie grzania na wolnym ogniu dodać połamane na małe kawałki czekolady. Mieszać do połączenia składników. Przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać czekoladę z masłem. Ucierać już na zmniejszonych obrotach miksera. Dodać mąkę pszenną. Wszystko utrzeć. Przełożyć do formy, u mnie tortownica o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć maliny. Posypać czekoladowymi kulkami. Najlepiej w puste miejsca między malinami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 min. Po wyjęciu z piekarnika. Dobrze wystudzić. Najlepiej do następnego dnia. Ciasto powinno być wilgotne. Takie jest najlepsze. Ciacho podać ze świeżymi malinami. Udekorowane listkami mięty. Smacznego.