Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak smakuje niebo. Polecam.
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 75
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 148
Kolejna sałatka pełna wartości świeżych warzyw. Zamknięte słońce w słoikach....
Odsłon: 103
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 190
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 75
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 148
Kolejna sałatka pełna wartości świeżych warzyw. Zamknięte słońce w słoikach....
Odsłon: 103
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 190
Składniki
W rondelku rozpuścić masło. W trakcie grzania na wolnym ogniu dodać połamane na małe kawałki czekolady. Mieszać do połączenia składników. Przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać czekoladę z masłem. Ucierać już na zmniejszonych obrotach miksera. Dodać mąkę pszenną. Wszystko utrzeć. Przełożyć do formy, u mnie tortownica o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć maliny. Posypać czekoladowymi kulkami. Najlepiej w puste miejsca między malinami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 min. Po wyjęciu z piekarnika. Dobrze wystudzić. Najlepiej do następnego dnia. Ciasto powinno być wilgotne. Takie jest najlepsze. Ciacho podać ze świeżymi malinami. Udekorowane listkami mięty. Smacznego.