Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy przygotować szybkie czekoladowe ciasto z truskawkami. To połączenie sprawdza się zawsze. Ciasto jest z dodatkiem maślanki, dzięki czemu ma znakomitą, aksamitną konsystencję. Pamiętaj, że w przepisie zawsze możesz zamienić zwykły cukier na zdrowy słodzik lub cukier kokosowy.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5568
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5568
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Truskawki porządnie umyj, osusz, pozbądź się szypułek i przekrój na pół.
Do miski przesiej suche składniki: mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia.
Do większego naczynia przelej maślankę, olej, wbij jajka i wsyp cukier. Całość energicznie wymieszaj za pomocą kuchennej rózgi.
Mokre składniki połącz z suchymi i dokładnie wymieszaj. Zadbaj o to, aby nie pozostawić żadnych grudek.
Gotowe ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układaj połówki truskawek.
Czekoladowe ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut.