Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy przygotować szybkie czekoladowe ciasto z truskawkami. To połączenie sprawdza się zawsze. Ciasto jest z dodatkiem maślanki, dzięki czemu ma znakomitą, aksamitną konsystencję. Pamiętaj, że w przepisie zawsze możesz zamienić zwykły cukier na zdrowy słodzik lub cukier kokosowy.
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 324
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 123
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36867
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 324
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 123
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36867
Składniki
Truskawki porządnie umyj, osusz, pozbądź się szypułek i przekrój na pół.
Do miski przesiej suche składniki: mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia.
Do większego naczynia przelej maślankę, olej, wbij jajka i wsyp cukier. Całość energicznie wymieszaj za pomocą kuchennej rózgi.
Mokre składniki połącz z suchymi i dokładnie wymieszaj. Zadbaj o to, aby nie pozostawić żadnych grudek.
Gotowe ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układaj połówki truskawek.
Czekoladowe ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut.