Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy przygotować szybkie czekoladowe ciasto z truskawkami. To połączenie sprawdza się zawsze. Ciasto jest z dodatkiem maślanki, dzięki czemu ma znakomitą, aksamitną konsystencję. Pamiętaj, że w przepisie zawsze możesz zamienić zwykły cukier na zdrowy słodzik lub cukier kokosowy.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40637
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40637
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Składniki
Truskawki porządnie umyj, osusz, pozbądź się szypułek i przekrój na pół.
Do miski przesiej suche składniki: mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia.
Do większego naczynia przelej maślankę, olej, wbij jajka i wsyp cukier. Całość energicznie wymieszaj za pomocą kuchennej rózgi.
Mokre składniki połącz z suchymi i dokładnie wymieszaj. Zadbaj o to, aby nie pozostawić żadnych grudek.
Gotowe ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układaj połówki truskawek.
Czekoladowe ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut.