Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy przygotować szybkie czekoladowe ciasto z truskawkami. To połączenie sprawdza się zawsze. Ciasto jest z dodatkiem maślanki, dzięki czemu ma znakomitą, aksamitną konsystencję. Pamiętaj, że w przepisie zawsze możesz zamienić zwykły cukier na zdrowy słodzik lub cukier kokosowy.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 455
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3065
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2138
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 9647
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 455
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3065
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2138
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 9647
Składniki
Truskawki porządnie umyj, osusz, pozbądź się szypułek i przekrój na pół.
Do miski przesiej suche składniki: mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia.
Do większego naczynia przelej maślankę, olej, wbij jajka i wsyp cukier. Całość energicznie wymieszaj za pomocą kuchennej rózgi.
Mokre składniki połącz z suchymi i dokładnie wymieszaj. Zadbaj o to, aby nie pozostawić żadnych grudek.
Gotowe ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układaj połówki truskawek.
Czekoladowe ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut.