Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy przygotować szybkie czekoladowe ciasto z truskawkami. To połączenie sprawdza się zawsze. Ciasto jest z dodatkiem maślanki, dzięki czemu ma znakomitą, aksamitną konsystencję. Pamiętaj, że w przepisie zawsze możesz zamienić zwykły cukier na zdrowy słodzik lub cukier kokosowy.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1651
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1651
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Truskawki porządnie umyj, osusz, pozbądź się szypułek i przekrój na pół.
Do miski przesiej suche składniki: mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia.
Do większego naczynia przelej maślankę, olej, wbij jajka i wsyp cukier. Całość energicznie wymieszaj za pomocą kuchennej rózgi.
Mokre składniki połącz z suchymi i dokładnie wymieszaj. Zadbaj o to, aby nie pozostawić żadnych grudek.
Gotowe ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układaj połówki truskawek.
Czekoladowe ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut.