Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tort. Wilgotne ciasto zawdzięczamy dodatkowi jogurtu, który z dodatkiem oleju nadaje ciastu ciężkości i wilgotności. Krem wykonany jest z kremowej śmietanki z dodatkiem serka mascarpone, a całość udekorowana karmelem. Pycha!
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Suche składniki poza cukrami połączyć razem. Przesiać. Jogurt, cukry, roztopione wystudzone masło oraz jaja mieszać do uzyskania jednolitej masy. Stoniowo dodawać przesiane suche składniki. Całość przełożyć do formy średnicy 24cm. Piec przez około 50 minut w 160oC
Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu.