Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis zaczerpnęłam z "wielkieżarcie" troszkę zmieniłam na prośbę męża. trochę pracochłonne ale smaczne.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem i jedną margaryną dodać obie mąki kakao proszek do pieczenia delikatnie połączyć z ubitą pianą ,z gotowego ciasta upiec pięć placków , około 10 minut w 180 stopniach,muszą być pieczone na papierze do pieczenia bo są bardzo cieniutkie a papier dobrze potem się odkleja
z mleka obu mąk i cukru ugotować budyń przestudzić utrzeć z drugą margaryną przekładać placki a dodatkowo drugi i czwarty posmarować dżemem porzeczkowym