Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy lowelas to ciasto o intensywnym smaku i bogatym wnętrzu. Przygotuj je niezależnie od pory roku i okazji!
Tortownica 26 cm
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1198
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1198
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i zostaw do ostudzenia. Przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Jajka umieść z cukrami w wysokim naczyniu. Zacznij ubijać aż zrobi się puszysta, jasna masa. Kiedy tak się stanie powoli wlej olej. Cienkim strumieniem dodaj później mleko. Mieszaj na najniższych obrotach aż składniki się połączą.
Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj krótko. Na koniec wsyp przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników.
Tortownicę o wymiarach 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto wylej równomiernie.
Teraz przygotuj masę serową. Zmiksuj ser z cukrami, jajkiem i proszkiem budyniowym na gładką masę. Przełóż do rękawa cukierniczego. Zrób kleksy z sera na wierzchu czekoladowego ciasta.
Wstaw gotowego czekoladowego lowelasa do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 45 minut. Po wyciągnięciu udekoruj płatkami kokosowymi z zewnątrz.