Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy lowelas to ciasto o intensywnym smaku i bogatym wnętrzu. Przygotuj je niezależnie od pory roku i okazji!
Tortownica 26 cm
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 50
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 58
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 50
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 58
Składniki
Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i zostaw do ostudzenia. Przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Jajka umieść z cukrami w wysokim naczyniu. Zacznij ubijać aż zrobi się puszysta, jasna masa. Kiedy tak się stanie powoli wlej olej. Cienkim strumieniem dodaj później mleko. Mieszaj na najniższych obrotach aż składniki się połączą.
Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj krótko. Na koniec wsyp przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników.
Tortownicę o wymiarach 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto wylej równomiernie.
Teraz przygotuj masę serową. Zmiksuj ser z cukrami, jajkiem i proszkiem budyniowym na gładką masę. Przełóż do rękawa cukierniczego. Zrób kleksy z sera na wierzchu czekoladowego ciasta.
Wstaw gotowego czekoladowego lowelasa do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 45 minut. Po wyciągnięciu udekoruj płatkami kokosowymi z zewnątrz.