Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczy, nie bardzo słodki. Dla wielbicieli czekolady deserowej i orzechów laskowych.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4345
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34286
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1977
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113693
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4345
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34286
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1977
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113693
Składniki
W gorącym mleku rozpuścić masło. Płatki owsiane zalać mlekiem. Obrane banany rozgnieść widelcem. Rozbełtać jajka mikserem i dodać banany oraz kakao, proszek do pieczenia, pastę orzechową. Zmiksować. Następnie dodać namoczone płatki owsiane i suszoną żurawinę. Wymieszać. Masę przełożyć do foremki ( 13x23 cm ) wysmarowanej masłem. Posypać obficie tłuczonymi orzechami laskowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 min. Przestudzić. Wyjąć z formy. W rondelku z grubym dnem, na wolnym ogniu, rozpuścić czekoladę w mleku. Można dodać więcej lub mniej mleka. Zależnie jak bardzo chcemy mieć gęstą czekoladę. Polać ciasto czekoladą. Smacznego