Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczy, nie bardzo słodki. Dla wielbicieli czekolady deserowej i orzechów laskowych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
W gorącym mleku rozpuścić masło. Płatki owsiane zalać mlekiem. Obrane banany rozgnieść widelcem. Rozbełtać jajka mikserem i dodać banany oraz kakao, proszek do pieczenia, pastę orzechową. Zmiksować. Następnie dodać namoczone płatki owsiane i suszoną żurawinę. Wymieszać. Masę przełożyć do foremki ( 13x23 cm ) wysmarowanej masłem. Posypać obficie tłuczonymi orzechami laskowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 min. Przestudzić. Wyjąć z formy. W rondelku z grubym dnem, na wolnym ogniu, rozpuścić czekoladę w mleku. Można dodać więcej lub mniej mleka. Zależnie jak bardzo chcemy mieć gęstą czekoladę. Polać ciasto czekoladą. Smacznego