Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczy, nie bardzo słodki. Dla wielbicieli czekolady deserowej i orzechów laskowych.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 36
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 142
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 363
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 391
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 36
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 142
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 363
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 391
Składniki
W gorącym mleku rozpuścić masło. Płatki owsiane zalać mlekiem. Obrane banany rozgnieść widelcem. Rozbełtać jajka mikserem i dodać banany oraz kakao, proszek do pieczenia, pastę orzechową. Zmiksować. Następnie dodać namoczone płatki owsiane i suszoną żurawinę. Wymieszać. Masę przełożyć do foremki ( 13x23 cm ) wysmarowanej masłem. Posypać obficie tłuczonymi orzechami laskowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 min. Przestudzić. Wyjąć z formy. W rondelku z grubym dnem, na wolnym ogniu, rozpuścić czekoladę w mleku. Można dodać więcej lub mniej mleka. Zależnie jak bardzo chcemy mieć gęstą czekoladę. Polać ciasto czekoladą. Smacznego