Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne ciasto do herbaty
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4723
Składniki
Orzechy sparzyć gorącą wodą ,pokroić na drobno.Rodzynki umyć.Mąkę masło ,cukier ,proszek do pieczenia,posiekać na stolnicy.Jajka,żółtka oddzielić od białek.Żółtka dodać do suchych produktów na stolnicy ,dodać również śmietanę ,zagnieść ciasto.Podzielić na 2 części.Każdą rozwałkować.Blaszkę 35x24 wyłożyć papierem do pieczenia ,łożyć rozwałkowane ciasto.Posmarować konfiturą morelową.
Z połowy białek ubić pianę i wyłożyć na konfiturę.
Posypać połową orzechów i rodzynek.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,włożyć ciasto ,piec 15 min lub aż wierzch się zrumieni.
Z drugą połową ciasta postąpić identycznie.Krem karpatka przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Wyłożyć na ciasto .
Przykryć drugim ciastem.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , polać ciasto ,posypać wiórkami kokosowymi.