Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe ciasto. Serdeczniie polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3360
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3360
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej co najmniej godzinę. Najpierw przygotować ciasto. Wymieszać mikserem puree z dyni z olejem, jajkami i cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę z imbirem, sodą i proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 23x27 cm. Następnie zblenodawać twaróg z jajkami, cukrem ekstraktem waniliowym i budyniem. Na ciasto wyłożyć masę serową i rozsmarować. Na wierzch rozsmarować drugą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 st. C 60-65 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.