Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser porzeczkowy na bazie jogurtu. Z racji, że w upalne dni nie przepadamy za słodkościami, ilość cukru w deserze jest ograniczona do minimum. Jeżeli lubicie słodkie desery, proponuję użyć więcej cukru.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113013
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 375
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 710
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 545
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113013
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 375
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 710
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 545
Składniki
Porzeczki umyć, osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem. Połowę jogurtu zmiksować z 250 gramami czarnych porzeczek i likierem bananowym. Do pucharków nakładać odpowiednio: 1. bezy (5 szt) 2. owoce porzeczki (2- 3 łyżki) 3. jogurt naturalny wymieszany z cukrem (2 łyżki) 4. bezy (3 szt) 5. jogurt zmiksowany z owocami (3 łyżki) 6. bezy (dekoracja) Gotowy deser schłodzić przed podaniem. Smacznego.