Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chce nam się piec, możemy przyrządzić deser. Ten deser uwielbiam, bo jest mocno kokosowy, a ja uwielbiam kokos :) Skutecznie poprawia mój nastrój – oczywiście na lepsze :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Wiórki prażymy na patelni do uzyskania złotego koloru, zostawiamy do ostygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem, śmietanę ubijamy. Do żółtek dodajemy serek mascarpone, miksujemy do połączenia składników, dodajemy ubitą śmietanę, miksujemy. Do miski wlewamy mleko z likierem kokosowym i namaczamy biszkopty. Układamy je w pucharkach, na nie porcję kremu, posypujemy wiórkami i tartą czekoladą. Następnie dajemy kolejną porcję biszkoptów, kremu, wiórek, czekolady i zakańczamy wiórkami. Pucharki przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy przynajmniej 3 godziny.