Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, orzeźwiający deserek, który odpowiednio schłodzony smakuje wyjątkowo!
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 174
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 455
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 112
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 174
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 455
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 112
Składniki
Umyte i wypestkowane śliwki zasypać łyżką brązowego cukru i dusić do miękkości. Następnie owoce przetrzeć przez sitko, by pozbyć się skórek. Serek wymieszać dokładnie z cukrem pudrem. Biszkopty zmiksować na miał. Następnie do sera wlać śmietankę i wymieszać, nie miksować. Do wysokich szklanek/pucharków przelać śliwkowy mus, następnie delikatnie nasypać biszkoptów i nałożyć serowy krem.
Na górę delikatnie przełożyć truskawki zmiksowane z łyżką brązowego cukru. Przed podaniem można zrobić kleksy ze śmietanki i przystroić świeżymi owocami. Smacznego!