Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, orzeźwiający deserek, który odpowiednio schłodzony smakuje wyjątkowo!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 445
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9932
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 445
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9932
Składniki
Umyte i wypestkowane śliwki zasypać łyżką brązowego cukru i dusić do miękkości. Następnie owoce przetrzeć przez sitko, by pozbyć się skórek. Serek wymieszać dokładnie z cukrem pudrem. Biszkopty zmiksować na miał. Następnie do sera wlać śmietankę i wymieszać, nie miksować. Do wysokich szklanek/pucharków przelać śliwkowy mus, następnie delikatnie nasypać biszkoptów i nałożyć serowy krem.
Na górę delikatnie przełożyć truskawki zmiksowane z łyżką brązowego cukru. Przed podaniem można zrobić kleksy ze śmietanki i przystroić świeżymi owocami. Smacznego!