Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, orzeźwiający deserek, który odpowiednio schłodzony smakuje wyjątkowo!
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 873
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 873
Składniki
Umyte i wypestkowane śliwki zasypać łyżką brązowego cukru i dusić do miękkości. Następnie owoce przetrzeć przez sitko, by pozbyć się skórek. Serek wymieszać dokładnie z cukrem pudrem. Biszkopty zmiksować na miał. Następnie do sera wlać śmietankę i wymieszać, nie miksować. Do wysokich szklanek/pucharków przelać śliwkowy mus, następnie delikatnie nasypać biszkoptów i nałożyć serowy krem.
Na górę delikatnie przełożyć truskawki zmiksowane z łyżką brązowego cukru. Przed podaniem można zrobić kleksy ze śmietanki i przystroić świeżymi owocami. Smacznego!