Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, orzeźwiający deserek, który odpowiednio schłodzony smakuje wyjątkowo!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 280
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 280
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Umyte i wypestkowane śliwki zasypać łyżką brązowego cukru i dusić do miękkości. Następnie owoce przetrzeć przez sitko, by pozbyć się skórek. Serek wymieszać dokładnie z cukrem pudrem. Biszkopty zmiksować na miał. Następnie do sera wlać śmietankę i wymieszać, nie miksować. Do wysokich szklanek/pucharków przelać śliwkowy mus, następnie delikatnie nasypać biszkoptów i nałożyć serowy krem.
Na górę delikatnie przełożyć truskawki zmiksowane z łyżką brązowego cukru. Przed podaniem można zrobić kleksy ze śmietanki i przystroić świeżymi owocami. Smacznego!