Pyszny deser śmietankowy wykonany z kremu zrobionego ze śmietany i serka mascarpone przełożonego startą czekoladą i nasączonymi w naturalnej kawie biszkoptami i migdałowymi płatkami.
Deser śmietankowy.
Składniki
- biszkopty
- serek mascarpone 500 g
- śmietanka 30 % 400 ml
- cukier puder 2 łyżki
- czekolada (starta)
- aromat waniliowy 1 łyżeczka
- kawa naturalna do nasączenia biszkoptów
Składniki
- biszkopty
- serek mascarpone 500 g
- śmietanka 30 % 400 ml
- cukier puder 2 łyżki
- czekolada (starta)
- aromat waniliowy 1 łyżeczka
- kawa naturalna do nasączenia biszkoptów

Potrzebne przybory kuchenne
mikser, pojemniczki do deserów,
Etapy przygotowania
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i aromatem waniliowym na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na bardzo małych obrotach. Tak przygotowany krem umieszczamy w pucharkach na przemian z startą czekoladą i nasączonymi biszkoptami. Górę deseru dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (10)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 374

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 506
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 374

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 506



Składniki
- biszkopty
- serek mascarpone 500 g
- śmietanka 30 % 400 ml
- cukier puder 2 łyżki
- czekolada (starta)
- aromat waniliowy 1 łyżeczka
- kawa naturalna do nasączenia biszkoptów
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i aromatem waniliowym na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na bardzo małych obrotach. Tak przygotowany krem umieszczamy w pucharkach na przemian z startą czekoladą i nasączonymi biszkoptami. Górę deseru dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego!!!
Takie proste a jakie smaczne:) Niebo w gębie:)
Delicje!
Uwielbiam takie deserki :)
bardzo smaczny
Na bogato!