Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser śmietankowy wykonany z kremu zrobionego ze śmietany i serka mascarpone przełożonego startą czekoladą i nasączonymi w naturalnej kawie biszkoptami i migdałowymi płatkami.
mikser, pojemniczki do deserów,
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1613
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 517
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 371
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 63
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1613
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 517
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 371
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 63
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i aromatem waniliowym na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na bardzo małych obrotach. Tak przygotowany krem umieszczamy w pucharkach na przemian z startą czekoladą i nasączonymi biszkoptami. Górę deseru dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego!!!