Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystanie słodkiej śmietany do ciast i deserów jest znane.Ja proponuję dzisiaj wypróbować dla odmiany kwaśną śmietanę....
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113260
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 682
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 764
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113260
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 682
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 764
Składniki
Galaretki rozpuścić według przepisu. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Miękką margarynę,cukier,żółtka,śmietanę połączyć i zmiksować na gładką masę.Podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i połowę żelatyny nadal krótko miksować i wlać do tortownicy.Drugą część połączyć z pozostałą żelatyną i również przelać do tortownicy.Białka ubić z cukrem pudrem,dodać tężejące galaretki i zmiksować(można też dodać osobno pokrojone galaretki). Zalać warstwy w tortownicy.Całość zalać pozostałymi 2 galaretkami.