Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem warto sięgnąć po świeże, sezonowe owoce i podać je na deser.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1402
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12252
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1402
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12252
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę umieścić w misie miksera, dodać cukier puder i serek mascarpone. Ubijać do zgęstnienia. Dodać sok z cytryny.
Połowę masy odłożyć a do pozostałej dodać sok z czerwonych porzeczek (jeśli nie mamy, możemy dodać odrobinę barwnika spożywczego).
Nakładać do szklanek lub pucharków na przemian: raz jasną masę, raz różową aż do wyczerpania składników. Udekorować świeżymi kwiatami i owocami. Podać dobrze schłodzony.