Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem warto sięgnąć po świeże, sezonowe owoce i podać je na deser.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24024
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24024
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę umieścić w misie miksera, dodać cukier puder i serek mascarpone. Ubijać do zgęstnienia. Dodać sok z cytryny.
Połowę masy odłożyć a do pozostałej dodać sok z czerwonych porzeczek (jeśli nie mamy, możemy dodać odrobinę barwnika spożywczego).
Nakładać do szklanek lub pucharków na przemian: raz jasną masę, raz różową aż do wyczerpania składników. Udekorować świeżymi kwiatami i owocami. Podać dobrze schłodzony.