Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem warto sięgnąć po świeże, sezonowe owoce i podać je na deser.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1938
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 241
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1938
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 241
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę umieścić w misie miksera, dodać cukier puder i serek mascarpone. Ubijać do zgęstnienia. Dodać sok z cytryny.
Połowę masy odłożyć a do pozostałej dodać sok z czerwonych porzeczek (jeśli nie mamy, możemy dodać odrobinę barwnika spożywczego).
Nakładać do szklanek lub pucharków na przemian: raz jasną masę, raz różową aż do wyczerpania składników. Udekorować świeżymi kwiatami i owocami. Podać dobrze schłodzony.