Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny deser na lato. Puszysta pianka z dodatkiem owoców.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 340
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15124
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 340
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15124
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Składniki
Rozrabiamy galaretki. 2 w mniejszej ilości wody 350 ml i odstawiamy do wystygnięcia. 3 galaretkę możemy dać na wierzch ale nie jest to konieczne.
Połowę z mleka 500 ml wlewamy go naczynia, dodajemy wystudzoną galaretkę oraz pół cukru wanilinowego. Ubijamy aż zrobi w się pianka. Z drugą galaretką postępujemy identycznie. Wylewamy najpierw 1 do pucharka i odstawiamy do stężenia. Potem 2 i również odstawiamy. Po stężeniu całość można zalać galaretką i dodać wybrane owoce.