Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny deser, prosty w przygotowaniu w kilka chwil. Pieczone jabłuszka z dodatkiem cynamonu, herbatniki i obłędny krem mascarpone.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1401
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 276
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 998
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1401
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 276
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 998
Składniki
Jabłka kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy z dodatkiem cynamonu do momentu kiedy jabłka zmiękną. Często mieszamy i jeśli zaczynają przywierać do garnka dodajemy kilka łyżek wody. Odstawiamy do wystygnięcia.
Blendujemy herbatniki, dodajemy roztopione masło oraz miód. Całość mieszamy i układamy jako dolna warstwa do słoiczków. Następnie układamy na warstwę herbatnikową podpieczone jabłka.
Ubijamy śmietankę dodajemy serek mascarpone. Do szklanki wsypujemy żelatynę dodajemy 3-4 łyżki zimnej wody, odstawiamy na chwile aż żelatyna napęcznieje po czym wkładamy na 6-7 sek do mikrofali, mieszamy. Dodajemy do szklanki odrobinę kremu. Całość przekładamy do reszty masy mascarpone i dokładnie mieszamy. Krem układamy jako ostatnią warstwę naszych deserków.