Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny deser, prosty w przygotowaniu w kilka chwil. Pieczone jabłuszka z dodatkiem cynamonu, herbatniki i obłędny krem mascarpone.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14086
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16047
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6452
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14086
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16047
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6452
Składniki
Jabłka kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy z dodatkiem cynamonu do momentu kiedy jabłka zmiękną. Często mieszamy i jeśli zaczynają przywierać do garnka dodajemy kilka łyżek wody. Odstawiamy do wystygnięcia.
Blendujemy herbatniki, dodajemy roztopione masło oraz miód. Całość mieszamy i układamy jako dolna warstwa do słoiczków. Następnie układamy na warstwę herbatnikową podpieczone jabłka.
Ubijamy śmietankę dodajemy serek mascarpone. Do szklanki wsypujemy żelatynę dodajemy 3-4 łyżki zimnej wody, odstawiamy na chwile aż żelatyna napęcznieje po czym wkładamy na 6-7 sek do mikrofali, mieszamy. Dodajemy do szklanki odrobinę kremu. Całość przekładamy do reszty masy mascarpone i dokładnie mieszamy. Krem układamy jako ostatnią warstwę naszych deserków.