Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny deser, prosty w przygotowaniu w kilka chwil. Pieczone jabłuszka z dodatkiem cynamonu, herbatniki i obłędny krem mascarpone.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 612
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1380
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25689
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 612
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1380
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25689
Składniki
Jabłka kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy z dodatkiem cynamonu do momentu kiedy jabłka zmiękną. Często mieszamy i jeśli zaczynają przywierać do garnka dodajemy kilka łyżek wody. Odstawiamy do wystygnięcia.
Blendujemy herbatniki, dodajemy roztopione masło oraz miód. Całość mieszamy i układamy jako dolna warstwa do słoiczków. Następnie układamy na warstwę herbatnikową podpieczone jabłka.
Ubijamy śmietankę dodajemy serek mascarpone. Do szklanki wsypujemy żelatynę dodajemy 3-4 łyżki zimnej wody, odstawiamy na chwile aż żelatyna napęcznieje po czym wkładamy na 6-7 sek do mikrofali, mieszamy. Dodajemy do szklanki odrobinę kremu. Całość przekładamy do reszty masy mascarpone i dokładnie mieszamy. Krem układamy jako ostatnią warstwę naszych deserków.