Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 85
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 271
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 287
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 85
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 271
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 287
Składniki
*białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, resztę składników miksujemy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na brytfankę - ja użyłam 26cm x 40cm, ale równie dobrze można zrobić w tortownicy. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180stopni *wszystkie składniki na bitą śmietanę miksujemy Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną smarujemy masą i przykrywamy, smacznego :)
białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, resztę składników miksujemy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na brytfankę - ja użyłam 26cm x 40cm, ale równie dobrze można zrobić w tortownicy. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180stopni
wszystkie składniki na bitą śmietanę miksujemy Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną smarujemy masą i przykrywamy, smacznego :)