Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwo przygotować. Wszystkie składniki wystarczy tylko ze sobą zmiksować i przelać do formy. Polecam upiec ciasto ponieważ jest: bez glutenu, bez niezdrowego tłuszczu, jest bardzo sycące i zaspokaja chęć na słodycze.
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1326
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 67
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4384
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 119
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1326
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 67
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4384
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 119
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę i podgrzewamy. Gdy woda zacznie wrzeć wysypujemy opłukaną na sicie kaszę. Opcjonalnie można dodać szczyptę soli do gotowania kaszy. Moc palnika zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu, przez ok. 15 minut lub do momentu aż cała woda odparuje. Odstawiamy do przestudzenia.
Do rondelka wlewamy wodę i podgrzewamy. Gdy woda zacznie wrzeć wysypujemy opłukaną na sicie kaszę. Opcjonalnie można dodać szczyptę soli do gotowania kaszy. Moc palnika zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu, przez ok. 15 minut lub do momentu aż cała woda odparuje. Odstawiamy do przestudzenia.
Niewielką tortownicę o wymiarach 16 x 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę przelewamy do formy. Wierzch równamy i układamy na nim połówki orzechów.
Formę z brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180ºC i pieczemy przez ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Całość 1442,45 kcal B [g] 66,45 W [g] 106,41 T [g] 77,07 W porcji ok. 120 kcal B [g] 5,54 W [g] 8,87 T [g] 6,43