Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kokosowe ciasta, domowe bounty to propozycja idealna dla was. Łączy w sobie lekki biszkopt, polewę czekoladową oraz egzotyczną nutkę kokosa. Idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118758
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8687
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3175
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118758
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8687
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3175
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2532
Składniki
Masło, cukier, śmietanę i cukier waniliowy zagotuj (masło musi się rozpuścić). Wystudź.
Do masy dodaj jajka i żółtka i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek oraz aromat kokosowy, a następnie wymieszaj szpatułką, aż wszystko się ze sobą połączy.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ciasto wystudź i pokrój na prostokąty. Każdy z nich zanurz w roztopionej czekoladzie, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.