Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kokosowe ciasta, domowe bounty to propozycja idealna dla was. Łączy w sobie lekki biszkopt, polewę czekoladową oraz egzotyczną nutkę kokosa. Idealna propozycja do popołudniowej kawy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10729
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3404
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2417
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10729
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3404
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2417
Składniki
Masło, cukier, śmietanę i cukier waniliowy zagotuj (masło musi się rozpuścić). Wystudź.
Do masy dodaj jajka i żółtka i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek oraz aromat kokosowy, a następnie wymieszaj szpatułką, aż wszystko się ze sobą połączy.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ciasto wystudź i pokrój na prostokąty. Każdy z nich zanurz w roztopionej czekoladzie, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.