Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kokosowe ciasta, domowe bounty to propozycja idealna dla was. Łączy w sobie lekki biszkopt, polewę czekoladową oraz egzotyczną nutkę kokosa. Idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2531
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 502
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1384
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2531
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 502
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1384
Składniki
Masło, cukier, śmietanę i cukier waniliowy zagotuj (masło musi się rozpuścić). Wystudź.
Do masy dodaj jajka i żółtka i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek oraz aromat kokosowy, a następnie wymieszaj szpatułką, aż wszystko się ze sobą połączy.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ciasto wystudź i pokrój na prostokąty. Każdy z nich zanurz w roztopionej czekoladzie, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.