Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przychodzę do was z kolejnym słodkim przepisem. Kojarzycie ciasteczka Reese's? Mniam, ale patrząc jednak na ich skład można mieć wyrzuty sumienia, więc dlaczego by nie zrobić ich samemu, zwłaszcza, że przepis jest banalny ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5723
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18279
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5723
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18279
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i po delikatnym przestudzeniu smarujemy dno foremek na babeczki. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby czekolada zastygła.
Na zastygniętą czekoladę dajemy trochę masła orzechowego i możemy je delikatnie rozsmarować po czekoladzie.
Na masło orzechowe dajemy drugą warstwę czekolady i ponownie czekamy aż zastygnie ;) Ot i cała filozofia. Czekoladki są na prawdę smaczne i wbrew moim oczekiwaniom nie aż tak słodkie. Dlatego możemy zrobić je wyższe;) Polecam z całego serca, Smacznego!