Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste kruche ciasto zapraszam po przepis .
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10351
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10351
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Z mąki z proszkiem do pieczenia ,cukru, jajka ,miodu i margaryny zagniatam ciasto które dziele na 2 części większą i mniejszą .
Większą Czesią ciasta wylepiam spad blachy wyłożonej papierem do pieczenia blaszka 26 cm. Na ciasto wykladam jabłka prażone zmieszane z galaretką ,gdy jabłka są świeże obieram ścieram je na tarce o grubych oczkach dodaje łyżkę cukru delikatnie dusze na wolnym ogniu i dodaje galaretkę .
Z pozostałego ciasta kulam wałeczki i układam z nich kratkę na jabłkach w każdą kratkę na jabłka wykladam drobno pokrojone orzechy .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 35 minut ,gorące upieczone ciasto posypuje cukrem pudrem i zostawiam w blaszce by ostygło dopiero wtedy rozpinam blachę .