Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste kruche ciasto zapraszam po przepis .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34378
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 96
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34378
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 96
Składniki
Z mąki z proszkiem do pieczenia ,cukru, jajka ,miodu i margaryny zagniatam ciasto które dziele na 2 części większą i mniejszą .
Większą Czesią ciasta wylepiam spad blachy wyłożonej papierem do pieczenia blaszka 26 cm. Na ciasto wykladam jabłka prażone zmieszane z galaretką ,gdy jabłka są świeże obieram ścieram je na tarce o grubych oczkach dodaje łyżkę cukru delikatnie dusze na wolnym ogniu i dodaje galaretkę .
Z pozostałego ciasta kulam wałeczki i układam z nich kratkę na jabłkach w każdą kratkę na jabłka wykladam drobno pokrojone orzechy .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 35 minut ,gorące upieczone ciasto posypuje cukrem pudrem i zostawiam w blaszce by ostygło dopiero wtedy rozpinam blachę .