Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszna zupa.
Garnek, patelnia, obieraczka do warzyw, nóż, deska do krojenia, tarka, patelnia, łyżka
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4112
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11267
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5251
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4112
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11267
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5251
Składniki
Botwinkę dokładnie oczyścić. Usunąć zniszczone liście. Umyć i osuszyć. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a łodygi i liście drobno pokroić. Na patelni, na maśle obsmażyć botwinkę. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól do smaku.
W garnku zagotować maślankę. Do gotującej się maślanki dodać roztrzepane ze śmietaną jajka. Dodać botwinkę z patelni i jeszcze chwilę krótko zagotować.
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie.
Zupę podawać z ciepłymi ziemniakami, posypaną posiekanym grubym szczypiorem.
Smacznego.
Zupę można podać z utłuczonymi ziemniakami, albo z podsmażonymi na smalcu ze skwarkami.