Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki o smaku Tiramisu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Biszkopty zmielić. 3 łyżki odłożyć do obtoczenia. Kawę rozpuszczalną zalać 3 łyżkami gorącej wody. Dodać cukier puder, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do zimnej kawy dodać alkohol. Zmielone biszkopty, serek mascarpone oraz kawę zmiksować, aby powstała jednolita masa. Miskę z masą wstawić na 15-30 minut do lodówki. Następnie z masy formować kuleczki i obtoczyć je w pozostawionych zmielonych biszkoptach. Gotowe trufle przełożyć do papierowych papilotek i przechowywać w lodówce.