Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta pianka w gorzkiej czekoladzie to deser uwielbiany przez dorosłych i dzieci. Dlatego mamy dla Was propozycję na błyskawiczne domowe ptasie mleczko, przygotowane na bazie galaretki. My użyliśmy przezroczystej, jednak możecie sięgnąć po dowolny smak i kolor.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Galaretkę zalej 300 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszaj, odstaw na chwilkę do przestudzenia.
Następnie dodaj skyr i całość ubij na puszystą masę.
Gotową przelej do naczynia żaroodpornego i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Czekoladę posiekaj i przełóż do szklanej miski. Miskę połóż na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Piankę wyjmij z lodówki i pokrój na mniejsze kawałki. Każdy z nich zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Wyłóż na papier do pieczenia i ponownie włóż do lodówki.
Ptasie mleczko z galaretki będzie gotowe po około 2 godzinach.