Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Profiterolki, czyli małe ptysie wypełnione kremem albo bitą śmietaną. Podaję Wam przepis na ciasto z mojego starego zeszytu.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 200
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 205
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11402
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 223
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 200
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 205
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11402
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 223
Składniki
Zagotować wodę z margaryną. Dodać przesianą mąkę i intensywnie mieszać. Wystudzić, mieszając. Potem do masy dodawać po jednym jajku, dokładnie ucierając mikserem. Masę wyciskać na blaszkę z papierem do pieczenia, szprycą lub rękawem cukierniczym. Piec w temperaturze 200ºC przez około 30 minut . Ostudzić na kratce. Napełnić bitą śmietaną lub kremem budyniowym.