Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptasie mleczko z galaretkami i masą jogurtową, podane z owocami
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie - 1 galaretka na 350ml wody. Żelatynę zalewamy wodą, ma ją zakryć - mieszamy. Gdy napęcznieje, wstawiamy do mikrofalówki na największe obroty i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Jogurty wlewamy do garnka, dodajemy cukier i żelatynę - miksujemy. Galaretki, i masę jogurtową odstawiamy do ostygnięcia. Następnie galaretki układamy warstwami w tortownicy, na przemian z masą jogurtową. Dla ułatwienia, masę jogurtową podzieliłam na 5 równych części. Ponieważ moja tortownica "przecieka" i nawet folia nie pomogła, z żółtej galaretki niewiele zostało, mimo to wstawiam, bo ptasie jest pyszne!