Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla makowca
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 339
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 348
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 553
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 339
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 348
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 553
Składniki
Tradycyjnie wyrabiamy ciasto drożdżowe, Kiedy ciasto już urośnie to dzielimy je na 4 równe części. Rozwałkowujemy je na równe koła ok. 16 cm średnicy. Wykładamy 1/3 masy makowej na pierwsze drożdżowe koło, następnie przykrywamy drugim ciastem, na to drugą porcję maku i przykrywamy trzecim rozwałkowanym ciastem, następnie ostatnia porcja maku i ostatnia porcja rozwałkowanego ciasta. Kolejny krok to pokrojenie ciasta na 16 części tak żeby na środku wyszło nam kółko.
Bierzemy w każdą dłoń po jednym kawałku i podwójnie wykręcamy. Kawałek w lewej dłoni wywijamy w lewą stronę, a kawałek z prawej dłoni wywijamy w prawą stronę, następnie podwiń końce do dołu. Wkrótce dodam filmik;) Posmaruj naszą gwiazdę białkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min.