Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pachnące ciasto ze zdrowymi aroniami, idealne do porannej kawki :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
nadzienie: Aronie obrać z szypułek i rozprażyć z cukrem.ok godziny. Często mieszając. Zestawić z ognia jak dobrze puści sok. Na dzień następny podgrzać ponownie. Takie nadzienie mozna przygotować w słoikach na zimę.
ciasto: Przygotować zaczyn drożdżowy - letnie mleko, łyżka cukru i drożdże. Odstawić na ok. 10-15 minut. Do miski wsypać mąkę, wlać porośnięte drożdże. Dodać jajka, olej, cukier i pozostałe mleko. Wymieszać na jednolita masę. Odstawić na ok 15 minut. Ciasto wyłożyć na posypany mąką blat. Rozwałkować na grubość ok. pól centymetra. Na na środek wyłożyć nadzienie z aronii, rozsmarować i zwinąć w rulon (jak roladę). Przełożyć do przygotowanej keksówki. Pozostawić na kolejne 15-30 minut. Można po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni.