Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta z owocami to smakołyk sam w sobie, ale drożdżowy wypiek to już jest inna bajka...
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Jaja zmiksować z brązowym cukrem. Do drożdży dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, przelać jaja i stopione masło, wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 min.
Gotowe podzielić na pół. Jedną cześć wyłożyć na wysmarowaną blachę. Przełożyć umyte i osuszone truskawki i porzeczki. Najlepiej by na spodzie znalazły się jabłka. Przykryć pozostałym ciastem, posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i posypać kruszonką.
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!