Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rogaliki drożdżowe na śmietance. Mięciutkie i puszyste nadziane słodziutkim dżemem. Rogaliki są proste w przygotowaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98907
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5790
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98907
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5790
Składniki
Do misy miksera wsypujemy mąkę, suche drożdże, cukier. Wbijamy jajka, rozpuszczone masło oraz śmietankę ( temperatura pokojowa, możemy podgrzać w mikrofali). Całość miksujemy mikserem z hakiem do połączenia się składników. Ciasto przykrywamy ściereczkę i odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na dwie równe części i wałkujemy na prostokąt ( grubość około 1 cm). Następnie kroimy trójkąty. Na szerszą część kawałków ciasta wykładamy po łyżce dowolnego dżemu i zwijamy rulonik, brzegi zwijamy do siebie. Tak przygotowane rogaliki układamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 stopniach góra dół na złoty kolor. Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego