Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rogaliki drożdżowe na śmietance. Mięciutkie i puszyste nadziane słodziutkim dżemem. Rogaliki są proste w przygotowaniu.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 16
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 129
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9063
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 16
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 129
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9063
Składniki
Do misy miksera wsypujemy mąkę, suche drożdże, cukier. Wbijamy jajka, rozpuszczone masło oraz śmietankę ( temperatura pokojowa, możemy podgrzać w mikrofali). Całość miksujemy mikserem z hakiem do połączenia się składników. Ciasto przykrywamy ściereczkę i odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na dwie równe części i wałkujemy na prostokąt ( grubość około 1 cm). Następnie kroimy trójkąty. Na szerszą część kawałków ciasta wykładamy po łyżce dowolnego dżemu i zwijamy rulonik, brzegi zwijamy do siebie. Tak przygotowane rogaliki układamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 stopniach góra dół na złoty kolor. Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego