Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i mało pracochłonne ciasto drożdżowe. Robiłam z kilku przepisów tego typu drożdżowe, ale z tego przepisu jest najsmaczniejsze. Polecam. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Składniki
Masło rozpuścić i wystudzić.
Na dno dużej misy wlać mleko o pokojowe temperaturze,dodać 3 jajka, dodać cukier, roztopioną margarynę, rozkruszone drożdże ,olej i szczyptę soli.NIE MIESZAĆ.Miskę przykryć ściereczką i pozostawić na całą noc.
Rano dodać mąkę i rodzynki i wszystkie składniki dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę /27x35/ wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu na ok.15 minut, aby jeszcze podrosło/
Przed włożeniem do piekarnika rozbełtać jajko i pędzelkiem posmarować wierzch ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180st.C i włożyć ciasto na ok.45 minut. SMACZNEGO!