Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, chyba już z ostatnimi w tym sezonie truskawkami.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18455
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 76
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 58
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18455
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 76
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 58
Składniki
Masło rozpuścić i schłodzić. Na dno dużej misy wlać ciepłe mleko, dodać jajka, cukier, rozkruszone drożdże, masło . Nie mieszać! Pozostawić rozczyn na ok.7-8 godzin. Po tym czasie wsypać mąkę, sól i zapach waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Przełożyć ciasto na blachę /23x35/ wyłożoną papierem do pieczenia i postawić do wyrośnięcia. Następnie posmarować rozbełtanym jajkiem, ponakłuwać patyczkiem i ułożyć na wierzchu połówki truskawek /przekrojoną częścią do góry/. Posypać kruszonką zrobioną z podanych składników i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok. 40 minut. Wyłączyć piekarnik, otworzyć drzwiczki i pozostawić w nim ciasto na ok godzinę. Wyjąć, pokroić i zajadać. SMACZNEGO!