Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę dla moich wnuków. ,ale sami uwielbiamy drożdżowe. Najlepiej smakuje z mlekiem.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1755
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 377
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1755
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 377
Składniki
Do większej miski dodać mąkę, cukier, jajka , sól , mleko i drożdże wyrobić, pod koniec dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładkie ciasto.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia(ciasto powinno podwoić objętość)
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i formować bułeczki dowolnego kształtu
Układać na blaszce .Przed włożeniem do piekarnika posmarować rozbitym jajkiem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.
Pieczemy około 35 minut.
SMACZNEGO!