Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę dla moich wnuków. ,ale sami uwielbiamy drożdżowe. Najlepiej smakuje z mlekiem.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 252
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 252
Składniki
Do większej miski dodać mąkę, cukier, jajka , sól , mleko i drożdże wyrobić, pod koniec dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładkie ciasto.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia(ciasto powinno podwoić objętość)
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i formować bułeczki dowolnego kształtu
Układać na blaszce .Przed włożeniem do piekarnika posmarować rozbitym jajkiem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.
Pieczemy około 35 minut.
SMACZNEGO!