Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę dla moich wnuków. ,ale sami uwielbiamy drożdżowe. Najlepiej smakuje z mlekiem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 384
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 384
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Składniki
Do większej miski dodać mąkę, cukier, jajka , sól , mleko i drożdże wyrobić, pod koniec dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładkie ciasto.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia(ciasto powinno podwoić objętość)
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i formować bułeczki dowolnego kształtu
Układać na blaszce .Przed włożeniem do piekarnika posmarować rozbitym jajkiem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.
Pieczemy około 35 minut.
SMACZNEGO!