Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówki zwijane z serem i truskawkami
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22337
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13790
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4322
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43280
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 455
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22337
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13790
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4322
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43280
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 455
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy 1/4 szklanki letniego mleka, 3 łyżki cukru oraz łyżkę mąki. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na kilka minut. Do osobnej miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, szczyptę soli, jajka, wyrośnięty rozczyn. Wyrobić ciasto, przełożyć do miski, przykryć folią i odłożyć na 2 godziny do lodówki. W tym czasie twaróg zmiksować z cukrem i żółtkami. Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok 8 mm. Na środku rozsmarować twaróg zostawiając wolne brzegi ciasta. Na ser ułożyć truskawki i zwinąć roladę wzdłuż dłuższego boku. Podzielić na 7 równych części i ułożyć w tortownicy (u mnie 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Układać przecięciem do góry. Włożyć go nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni na ok. 30 minut. Gotowe polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!