Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy jesień, mnóstwo różnych owoców , wśród których królują nasz rodzime jabłka. To ciasto robi się szybko, Jest smaczne i wilgotne. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4131
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6491
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13508
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5282
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4131
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6491
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13508
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5282
Składniki
Ubić białka z odrobiną soli, stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku i obie przesiane i zmieszane z proszkiem mąki. Na koniec dodać cytrynę i aromat oraz gorącą wodę. Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Do mniejszej - dodać kakao i kolejne dwie łyżki gorącej wody bo ciasto po dodaniu kakao-zgęstnieje. Wykładać po łyżce do tortownicy. Cząstki jabłek "wcisnąć" gęsto w ciasto . Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 50 minut. Po ostygnięciu można oprószyć cukrem pudrem, używając gęstego sitka. Ciasto jest wilgotne, pachnące i długo pozostaje świeże.