Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy jesień, mnóstwo różnych owoców , wśród których królują nasz rodzime jabłka. To ciasto robi się szybko, Jest smaczne i wilgotne. Polecam.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Ubić białka z odrobiną soli, stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku i obie przesiane i zmieszane z proszkiem mąki. Na koniec dodać cytrynę i aromat oraz gorącą wodę. Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Do mniejszej - dodać kakao i kolejne dwie łyżki gorącej wody bo ciasto po dodaniu kakao-zgęstnieje. Wykładać po łyżce do tortownicy. Cząstki jabłek "wcisnąć" gęsto w ciasto . Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 50 minut. Po ostygnięciu można oprószyć cukrem pudrem, używając gęstego sitka. Ciasto jest wilgotne, pachnące i długo pozostaje świeże.