Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z dyni mojej mamy smakuje wybornie.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 211
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 256
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 99
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2168
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 211
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 256
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 99
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2168
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, wbić jedno jajko, lekko posolić i z zimnym masłem zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć ściereczką i wstawić do lodówki. Dynię pokroić, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Przestudzić, pokroić na małe kawałki i zmiksować. Schłodzone ciasto rozwałkować (trochę odłożyć do dekoracji), wylepić spód blaszki razem z bokami i posypać wiórkami. Papkę dyniową jeszcze zmiksować z 3 jajkami, cukrem, mlekiem i cynamonem do smaku. Wylać na ciasto, udekorować dowolnie zostawionym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut.