Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe ciasteczka to sprawdzony przepis na małe co nieco do kawy. Są szybkie i proste do wykonania. Długo zachowują świeżość i świetny smak, a do tego są zdrowe. Można zatem sięgać po nie bez najmniejszych wyrzutów sumienia.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1623
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 759
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1623
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 759
Składniki
Masło roztop w kuchence mikrofalowej lub w rondelku. Odstaw do wystudzenia.
Przestudzone masło wymieszaj z puree z dyni, erytrytolem i białkiem jaja.
Mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą przesiej do osobnej miski.
Suche składniki dodaj do mokrych. Ciasto mieszaj łyżką do połączenia.
Blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Przy użyciu łyżki formuj ciasteczka. Każde z ciastek udekoruj orzechami, pestkami dyni i dropsami czekoladowymi - delikatnie wciśnij je w ciastka.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Dyniowe ciasteczka piecz przez około 12 minut.