Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe ciasteczka to sprawdzony przepis na małe co nieco do kawy. Są szybkie i proste do wykonania. Długo zachowują świeżość i świetny smak, a do tego są zdrowe. Można zatem sięgać po nie bez najmniejszych wyrzutów sumienia.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Składniki
Masło roztop w kuchence mikrofalowej lub w rondelku. Odstaw do wystudzenia.
Przestudzone masło wymieszaj z puree z dyni, erytrytolem i białkiem jaja.
Mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą przesiej do osobnej miski.
Suche składniki dodaj do mokrych. Ciasto mieszaj łyżką do połączenia.
Blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Przy użyciu łyżki formuj ciasteczka. Każde z ciastek udekoruj orzechami, pestkami dyni i dropsami czekoladowymi - delikatnie wciśnij je w ciastka.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Dyniowe ciasteczka piecz przez około 12 minut.