Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów, np. muffinek. Świetna, szybka propozycja do popołudniowej kawy ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3849
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3849
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Składniki
Dynię zetrzeć na drobnych oczkach. Następnie dodać jaja, olej i cukier, zmiksować. Potem dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać. Na końcu dodać płatki migdałowe, połączyć.
Ciasto przełożyć do papilotek, do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30-40 min. Po upieczeniu ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać nią muffinki i posypać płatkami migdałowymi lub mielonymi orzechami włoskimi. Smacznego!