Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie używałam dyni do ciast, więc byłam ciekawa ich smaku. Są pyszne, wilgotne, delikatnie korzenne, moje pierwsze "spotkanie" z dynią na słodko :-) polecam
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Dynię obrać ze skóry, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Gdy lekko przestygnie zmiksować blenderem. Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w kolejnej. Wszystko razem delikatnie wymieszać łyżką. Dodać pure z dyni i ponownie wymieszać. Foremki do muffinek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 25 min w temp. 200 stopni. Smacznego :-)