Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie używałam dyni do ciast, więc byłam ciekawa ich smaku. Są pyszne, wilgotne, delikatnie korzenne, moje pierwsze "spotkanie" z dynią na słodko :-) polecam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31265
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14359
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31265
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14359
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Składniki
Dynię obrać ze skóry, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Gdy lekko przestygnie zmiksować blenderem. Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w kolejnej. Wszystko razem delikatnie wymieszać łyżką. Dodać pure z dyni i ponownie wymieszać. Foremki do muffinek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 25 min w temp. 200 stopni. Smacznego :-)