Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Polecam.
Odsłon: 482
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14220
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6168
Pychota. Polecam.
Odsłon: 482
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14220
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6168
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą. Masło rozpuścić, wymieszać z mąką i dokładnie wyrobić. Lekko wilgotną masą wylepić foremki (trochę ciasta zmrozić oddzielnie) i wstawić do lodówki na 30-40 minut aby ciasto stężało. Wykonanie tarty: Masło rozpuścić, dodać miód i gotować aż składniki zgęstnieją. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę kremówkę. Jajka ubić z cukrem brązowym, dodać do piure dyniowe, przyprawić do smaku, bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na wyjęte z lodówki foremki, z odłożonego ciasta zrobić ozdoby i wyłożyć na górę foremek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i podawać.