Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z serków wiejskich z dynią i skórką pomarańczowa na kruchym cieście.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 24
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257405
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3044
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 24
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257405
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3044
Składniki
Na blachę 22x35cm Kruchy spód: Zimne masło kroimy w kostkę i zagniatamy z resztą składników. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Formę wkładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy ciasto. Najlepiej urywać po kawałeczku i dokładnie wykładać cały dół. Ugniatamy palcami. Masa serowa: Z serków wiejskich odlewamy nadmiar śmietanki, powinno jej zostać tylko trochę, Serki miksujemy dokładanie na gładką masę. Dodajemy budyń (w proszku), puree z dyni, skórkę pomarańczową i cukier. Jeśli macie zwykły budyń (nie duży) to dodajcie jeszcze 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Masę serową wylewam na ciasto i blachę przykrywamy papierem do pieczenia lub filią aluminiową. Pieczemy w 160 stopniach przez 60 minut, zdejmujemy papier i pieczemy jeszcze 20 minut. Ciasto musi ostygnąć. Najsmaczniejsze jest następnego dnia, po schłodzeniu w lodówce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.