Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z serków wiejskich z dynią i skórką pomarańczowa na kruchym cieście.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Na blachę 22x35cm Kruchy spód: Zimne masło kroimy w kostkę i zagniatamy z resztą składników. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Formę wkładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy ciasto. Najlepiej urywać po kawałeczku i dokładnie wykładać cały dół. Ugniatamy palcami. Masa serowa: Z serków wiejskich odlewamy nadmiar śmietanki, powinno jej zostać tylko trochę, Serki miksujemy dokładanie na gładką masę. Dodajemy budyń (w proszku), puree z dyni, skórkę pomarańczową i cukier. Jeśli macie zwykły budyń (nie duży) to dodajcie jeszcze 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Masę serową wylewam na ciasto i blachę przykrywamy papierem do pieczenia lub filią aluminiową. Pieczemy w 160 stopniach przez 60 minut, zdejmujemy papier i pieczemy jeszcze 20 minut. Ciasto musi ostygnąć. Najsmaczniejsze jest następnego dnia, po schłodzeniu w lodówce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.