Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz dodatkiem wiórków kokosowych. Są dość słodkie, lekkie i pyszne!
Blacha i papilotki do muffinek
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28971
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9023
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28971
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9023
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, aż do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy mąkę, proszek, pulpę z mango, mleko i olej. Mieszamy lub miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i kostki kandyzowanego ananasa. Mieszamy. Ciasto nakładamy do blachy muffinkowej wyłożonej papilotkami, do ok 2/3 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-20 minut, aż muffinki ładnie się zarumienią, Po ostudzeniu można muffinki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem, ale według mnie nawet gołe wyglądają świetnie.