Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto w mgnieniu oka :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier waniliowy + szkl. zwykłego cukru - wymieszać wszystkie suche składniki razem. Jajka wbić do miski i rozbełtać trzepaczką / rózgą do jajek. Dodać jogurt grecki oraz olej. Na koniec dodawać porcjami suche składniki i mieszać aby nie było grudek - do tego należy użyć łyżki. Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kostkę. Ciasto wylać na formę wysmarowaną i wyłożoną papierem do pieczenia, ja użyłam okrągłej formy. Na ciasto wyłożyć pokrojone brzoskwinie Piec 50-60min. Upieczone posypać cukrem pudrem