Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2017
proste i pyszne ciasto
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2640
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 948
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 211
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 187
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2640
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 948
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 211
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 187
Składniki
Łodygi rabarbaru kroimy w kostkę lub paseczki i zasypujemy 3 łyżkami cukru. Odstawiamy i czekamy żeby rabarbar puścił sok. Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, aż masa jajeczna będzie puszysta. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem oraz kilka kropel aromatu cytrynowego. Nie przerywając miksowania wlewamy cienką stróżką olej. Miksujemy jeszcze chwile, tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do formy, na wierzch układamy rabarbar. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35 min lub do momentu, aż ciasto pięknie się przyrumieni. Sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Smacznego