Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I w końcu mamy weekend :) A jak weekend to obowiązkowo musi być jakieś ciacho. Tym razem trochę nietypowo, ponieważ jednym z głównych składników jest dynia. Nie zabraknie w nim również świeżych jabłek i śliwek. Dzięki nim ciasto jest jeszcze bardziej wilgotne. Zapraszam zatem na bardzo aromatyczne jesienne ciasto, które robi się ekspresowo. :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 211
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 66
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 20
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 16
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 211
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 66
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 20
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 16
Składniki
Jabłka i śliwki dokładnie umyć. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Śliwki również pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać olej, mąkę przesianą przez sitko, cynamon i sodę oczyszczoną. Całość ucierać za pomocą miksera. Gdy wszystkie składniki się połączą dodać przetartą dynie i pokrojone owoce, dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wlać do formy (ja użyłam silikonowej keksówki) i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 70-80 min (albo do tzw. suchego patyczka).
Po upieczeniu wyłożyć z formy.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
:)