Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-12-2022
Przepis na ekspresowe ciasto z makiem Ciasto, łatwe, szybkie oraz bardzo smaczne. Idealne dla zabieganych przed świętami.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2315
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2315
Składniki
Białka ubić na sztywno. Masło roztopić w rondelku a następnie przestudzić. Mąkę, cukier puder, mak, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz skórkę z cytryny przełożyć do jednej miski i chwile wymieszać suche składniki. Na koniec wlać przestudzone masło i wymieszać za pomocą miksera. Masa wyjdzie dosyć gęsta. Do masy makowej dodawać partiami ubitą pianę i mieszać za pomocą szpatułki. Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę do pieczenia i piec w 170C ok 1 godziny lub do momentu tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto polukrowałam lukrem, można również pospać cukrem pudrem lub oblać czekoladą. Smacznego!