Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Do zrobienia w kilka chwil bez użycia miksera!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Składniki
Rabarbar pokrój na kawałki o grubości pół centymetra Zasyp 2 łyżkami cukru, wymieszaj i odstaw na później Żółtka wymieszaj trzepaczką z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli Dodaj śmietanę i olej, dokładnie wymieszaj Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszaj Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę i wyrównaj Na wierzchu rozłóż równomiernie rabarbar Piecz ok. 40 min w temp. 180°C (do suchego patyczka, grzałka góra-dół)
Lukier: cukier puder wymieszaj z wrzącą wodą, tak aby nie było grudek Polej wystudzone ciasto