Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Do zrobienia w kilka chwil bez użycia miksera!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3653
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3653
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Składniki
Rabarbar pokrój na kawałki o grubości pół centymetra Zasyp 2 łyżkami cukru, wymieszaj i odstaw na później Żółtka wymieszaj trzepaczką z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli Dodaj śmietanę i olej, dokładnie wymieszaj Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszaj Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę i wyrównaj Na wierzchu rozłóż równomiernie rabarbar Piecz ok. 40 min w temp. 180°C (do suchego patyczka, grzałka góra-dół)
Lukier: cukier puder wymieszaj z wrzącą wodą, tak aby nie było grudek Polej wystudzone ciasto