Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie ekspresowe, a zjedzenie jeszcze szybsze!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Składniki
Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem pudrem (użyłam zmielonego słodzika).
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodajemy olej i ubite jajka. Wszystko dokładnie miksujemy.
Formę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Owoce jeśli rozmrożone obtaczamy delikatnie mąką lub skrobią ziemniaczaną i wciskamy je na wierzch. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 50-60 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.